Hudvårtor

 

IBXUWE01085102

Hudvårtor

Vårtor förekommer i regel på händer och fötter och orsakas av ett virus. De vanligaste smittkällorna är omklädningsrum på gym och i simhallar, eller kontakt hud mot hud med en smittad person. Vårtviruset är ofarligt men många gånger svårt att bli av med. Det kan dröja ca 2-3 år innan en vårta försvinner av sig självt. Eftersom vårtor uppstår till följd av en virusinfektion finns det idag ingen behandling som kan garantera hundraprocentigt resultat. Det finns alltid en viss risk att problemen kommer tillbaka. Vårtor i ansiktet behandlas ofta i omgångar för att få ett bättre slutresultat. Dessa "vårtor" är i allmänhet ganska djupa och kommer i de flesta fall att växa ut efter den första behandlingen. Stora finger- och fotvårtor kan behöva 2-3 behandlingar. Efter första behandlingen av fot- och handvårtor kan vilande virus finnas kvar i huden. Dessa kan orsaka nya vårtor på samma ställen, men efter ytterligare en eller två behandlingar är de allra flesta fria från vårtor.

Metoden innebär att vårtan efter lokalbedövning utsätts för ett så starkt laserljus att den förångas. En skorpa kommer att bildas över det behandlade området och den kommer att sitta kvar i 1-2 veckor. när skorpan fallit av kan huden vara blek, rosa eller röd. Färgen försvinner efter en tid. Viktigt är att inte peta på förändringen under den tiden. Det kan ta några månader innan huden helt återfått sin normala pigmentering.

Vad bör man iaktta efter behandlingen?

Duschning och lätt tvätt med vanlig tvål är tillåten. Sätt inte salvor eller make-up förrän sårskorpan är borta. Peta inte på sårskorpan och försök inte dra av den. Vid stora sårområden undvik att bli allt för svettig tills sårskorpan ramlat bort. Bada inte i pooler eller öppna vatten. Ingen bastu eller bad i badkar så länge skorpan sitter kvar. Solning efter behandling kan ske under de närmsta 2 månader om man täcker området med solkräm med faktor 45-60, eller plåster om du skall sola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08 - 612 95 22.

Product1
Product2
Product1
Product2

 

Reportage