Kroppsskulptering

 

Fettreducering med de fyra mest väldokumenterade behandlingsmetoderna 

fetreducering 1

Fatfreezing, Lipolaser, Radiofrekvens och Cavitaion

Med fyra olika tekniker kan vi skräddarsy det som behövs för just din kropp och dina förutsättningar. Du behöver inte själv fundera ut vilken eller vilka metoder som är bäst i ditt fall.

Dessa behandlingsmetoder kan används som en enskild behandling eller i kombination.

 

FRYSA BORT FETT MED CRYOLIPOLYS ELLER COOLSCULPTING

Fettreducering genom nedkylning kallas cryolipolys eller fettfrysning. Det är en isande kall behandling där fettcellerna kyls ner och långsamt dör genom så kallad apoptos vilket innebär en programmerad celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls. Precis som vid en kirurgisk fettsugning är resultatet permanent eftersom cellerna inte bara tömts på sitt innehåll, utan dessutom dött och under en period på 6-12 veckor rensas ur kroppen! De skadade fettcellerna börjar brytas ned och transporteras till levern där de tas hand om och förbränns. 

Fatfreezing används i första hand för att reducera fett från magen, höfter, rygg, bh-band, baksida armar och lår.

 

Hur går fatfreezing till?

Under behandlingen appliceras ett speciellt kylmembran över området innan munstycket placeras och aktiveras. Det utvalda området sugs in i munstycket och kyls ner upp till 8 minusgrader i ca 30-40 minuter. I början känner du bara det kraftiga suget och en kylande känsla. Efter några minuter har kylan bedövat området fullständigt och du känner absolut ingenting. Du kan faktiskt i lugn och ro läsa en tidning eller bara vila. Efteråt avlägsnas munstycket och masseras.

Det går att behandla samma område upp till 3 gånger med 6-8 veckors mellanrum. Det beror helt på hur tjockt fettet är i huden.

Ca 25 % av resultatet syns redan efter 4-6 veckor. Det slutgiltiga resultatet syns först efter ca 3 månader. Redan vid första behandlingen, i de flesta fall, kan man se ca 20-25% fettminskning.

 

För vilka passar en fatfreezing behandling?

De allra flesta människor kan få en cryolipolysbehandling. Du ska vänta minst 12 månader om du nyligen har opererats på det området du vill behandla. Behandlings området måste vara fritt från skada, infektion eller irritation. Dessutom kan vissa köldrelaterade sjukdomar eller bråck omöjliggöra en fatfreezing. Gravida behandlas inte heller.

 

Kan man återgå till normala aktiviteter direkt efter fatfreezing?

Fatreezing eller Cryolipolys är en icke-kirurgisk behandling och patienten kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Efter genomförd fettreducering med Cryolipolys - fettfrysning, kan risk föreligga i form av rodnader i huden, blåmärken samt tillfälligt känselbortfall. Inga av dessa symtom är permanenta utan försvinner gradvis inom någon eller några veckor.

 

Konsultation

Innan en fatfreezing genomgår man först en läkarkonsultation. Under konsultationen går man igenom hälsotillstånd, informerar om behandlingen och väljer ut behandlingsområde.

 Pris: En applikation 3000kr, två applikationer 6000kr

 

 

FETTREDUCERING MED LIPOLASER

Lipolasern har låg laserenergi vilket innebär att du aldrig kan bli bränd.

Den smälter fettcellerna och detta leder till att cellmembranen förlorar sin runda form och intracellulärt fett sipprar ut. Även om lasern smälter fett i behandlingsområdena påverkas inte närliggande blodkärl och perifera nerver. Lipolaser är en helt ofarlig och smärtfri behandling som passar alla hudtyper och hudfärger. Man sätter laserplattorna på de områden som ska behandlas och en behandling tar 30 minuter.

Man bör röra sig direkt efter behandlingen för att få igång lymfsystemet.

Med Lipolasern stimuleras kroppens egen kollagenbildning vilket gör att huden blir fastare och mer elastisk.

 

Hur många behandlingar är nödvändigt?

Hur många behandlingar man behöver brukar variera från 4–10, 1–2 gånger i veckan beroende på hur djup fettvävnaden är och vilket resultat man önskar uppnå. Detta informeras man om vid första konsultationen.

 

Hur länge håller resultatet?

En hälsosam livsstil ger långvariga resultat!

Man bör undvika animaliskt fett. Det är viktigt med en hälsosam livsstil, bra mat och motion under behandlingsperioden. Detta hjälper kroppen att göra sig av med det överflödiga fettet.

Pris på lipolaserbehandling: 1500 kr för 30 min

 

 

Radiofrekvens-RF

Radiofrekvens är en djupgående terapi speciellt lämplig för att förebygga och motverka hudens slapphet och stimulera huden för att återskapa en ungdomligare och fastare hudstruktur. Behandlingen är lämplig efter t.ex. graviditet, viktnedgång och kompletterar vid annan fettreducerande terapi.

Radiofrekvensteknologi är en icke kirurgisk behandling som har klinisk dokumenterad effekt för uppstramning och lyft av huden. RF har använts inom kirurgin i 70 år. Sedan flera år tillbaka har den blivit speciellt designad för skönhetsbehandlingar.

Radiofrekvensbehandlingen är inte smärtsam, så det behövs ingen bedövning eller smärtstillande innan behandlingen

RF-behandling ger följande effekter:

·         Förbättring av ansiktets spänstighet

·         Stärkning av huden, förbättring av blodcirkulation

·         Reducering av hängande kinder

·         Reducering av lokal fettvävnad och minskning av celluliter

 

Finns det några biverkningar?

De biverkningar som upptäckts har varit måttligt obehag, rodnad och i enstaka fall lätt svullnad som har försvunnit på några timmar. Dessa biverkningar gäller både ansikte och kropp. Efter behandlingen skall man undvika direkt solljus och solarium de första 24-48 timmarna. Du bör därför använda en solskyddskräm med hög solskyddsfaktor efteråt.

 

Hur många behandlingar är nödvändigt?

Beroende på omfattning rekommenderas en kur om ca 6-10 behandlingar 1-2 ggr/vecka.

 

När skall man inte använda sig av radiofrekvensbehandling?

·         Om man har någon metall i området som ska behandlas.

·         Om man har pacemaker.

·         Vid allvarliga hjärtfel.

·         Vid muskelsjukdom eller skada.

·         Vid graviditet och amning.

 

Hur lång tid håller effekten i sig?

Effekten håller sig minst flera år beroende på ålder och hudens struktur

 Pris för RF behandling: 15 min 1000 kr, 30 min 1500 kr

 

 

FETTREDUCERING MED CAVITATION (ULTRALJUDSLIPOLYS)

Med kraftfull Cavitation (ultraljudslipolys) erbjuder vi en effektiv nedbrytning av fettcellerna och dess innehåll permanent. Behandlingen rekommenderas speciellt vid större lokala fettansamlingar och vid behandling av celluliter. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning, utan ska ses som ett komplement till det, för att reducera envisa fettdepåer som inte vill försvinna trots träning.

Cavitationsteknik innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt (hög frekvens) att vakuumbubblor bildas i cellen. Detta leder till att fettcellernas membran ”sprängs” och fettet hamnar utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner till snabb tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna där de då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller någon annanstans i kroppen.

Cavitation förstärker och påskyndar effekten av Cryoterapi.

För att få riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater ett dygn innan och efter behandlingen. Detta eftersom kroppen väljer kolhydrater (socker) i första hand som bränsle istället för fett eftersom kolhydrater är lättare för kroppen att bryta ner.

 

Hur många behandlingar är nödvändigt?

Det rekommenderas 6 till 12 behandlingar, 1-2 ggr i veckan. Resultat syns efter några behandlingstillfällen och varierar beroende på kundens vikt och storlek.

 

Man ska inte använda sig av Cavitation om man har nedanstående tillstånd:

·         Njur- och leversjukdomar

·         Pacemaker

·         Graviditet, amning

·         Diabetes

·         Blödarsjuka och blodförtunnande medel

·         Förhöjda kolesterolvärden

·         Tumörsjukdomar

Vi behandlar i dagsläget bara fullt friska personer

 Pris för behandling med Kavitation 20 min 1500 kr

 

 

 

 

08 - 612 95 22.

Product1
Product2
Product1
Product2

 

Reportage